Wat is Operational Lease zakelijk?

Operational Lease is een vorm van (zakelijk) leasen waarbij u maandelijks een vast bedrag betaalt aan een leasemaatschappij. Operational lease is een leasevorm die veel voorkomt in de autowereld. Bedrijven die een groot wagenpark hebben maken vaak gebruik van deze leasevorm.

Geheel verzorgd zakelijk leasen

zorgeloze mobiliteit

Een auto leasen via operational lease zakelijk betekent dat u maandelijks een vast bedrag betaalt aan een leasemaatschappij. In ruil daarvoor mag u een leaseauto naar keuze rijden. In de meeste gevallen zijn alle kosten zoals afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, verzekering, vervangend vervoer en houderschapsbelasting behalve de brandstof, inbegrepen in het maandelijkse bedrag dat u betaalt. U weet dus altijd waar u aan toe bent. U kunt het daarom ook wel vergelijken met het ‘huren’ van een auto.

De leasemaatschappij is de eigenaar van uw auto en aan het einde van de leaseovereenkomst moet u de auto weer inleveren
Houd er wel rekening mee dat u met Operational Lease slechts beperkte kilometers per jaar mag rijden.

Voordelen

  • Vaste maandelijkse lasten
  • U rijdt altijd in een nieuwe auto
  • Geen grote investering nodig voor nieuwe auto
  • Bedrijfsauto is geen kostenpost op je balans
  • Geen onderhouds-, reparatie- en verzekeringskosten
  • Geen onvoorziene kosten

Nadelen

  • Weinig flexibel
  • Geen afschrijving en investeringsaftrek
  • U bent niet de eigenaar

Flexibele mogelijkheden

Aangepast aan uw wensen

Er zijn twee soorten operational lease mogelijk. Op deze wijze is het mogelijk om de manier van leasen perfect af te stemmen op de wensen en behoeftes van uw ondernemening. Deze twee opties zijn: full operational lease en netto operational lease.

Full operational lease

Dit is een allesomvattende oplossing waarbij alle kosten die verband houden met de leaseauto zijn opgenomen in het leasecontract. U betaalt een vast maandelijks bedrag, en de leasemaatschappij is verantwoordelijk voor alle uitgaven, waaronder onderhoud, reparaties, banden, schadeafhandeling, verzekering, pechhulp, vervangend vervoer, motorrijtuigenbelasting, rente en afschrijvingskosten. Behalve de brandstof voor u leaseauto.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Netto operational lease

Het verschil met de bovenstaande leasevorm is dat u zelf verantwoordelijk bent voor bepaalde kosten. U least een auto, maar u regelt en betaalt zelf zaken zoals verzekering, onderhoud en reparaties. Desondanks blijven de overige voordelen van operational lease behouden; u hoeft geen grote investering te doen en de auto komt niet op uw balans te staan.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wilt u weten of operational lease een optie voor u is neem dan vrijblijvend contact met ons op.